Vinkit valmistautumiseen

Voit opiskella vaikka 1000 tuntia ja lukea yötä päivää, mutta se ei tarkoita, että opiskelupaikka on sinun. Olemme koonneet alle 8 vinkkiä, jotka auttavat sinua pääsykokeisiin valmistautuessa.

1. Aloita ajoissa.

Pääsykokeisiin lukeminen on syytä aloittaa ajoissa. Parin viikon rutistus ei yleensä riitä, koska pääsykoealue on laaja. Asioiden sisäistämiseen kuluu aikaa.

snow-woman-winter-snowflakes-54200

2. Suunnittele aikataulusi huolellisesti.

Aloita kirjoittamalla oppimistavoitteet kullekin päivälle. Jätä aikaa myös kertaamiselle ennen virallista pääsykoetta. Fiksuinta on tehdä opiskelusta rutiini, jolle suunnittelee toimivan lukujärjestyksen etukäteen.

crop-woman-taking-notes-in-diary-while-sitting-in-park-4497762 (1)

3. Käytä aikasi tehokkaasti.

Laatu korvaa määrän. Silloin kun opiskelet, opiskele tehokkaasti. Laita puhelin ja muut oppimista häiritsevät asiat syrjään. Päätä etukäteen kuinka kauan opiskelet ja pidä hyvällä omalla tunnolla taukoja. Tehosta oppimistasi tekemällä muistiinpanoja, lue ääneen tai käy valmennuskurssi. 

4. Rytmitä opiskelusi oikein.

Keskity aluksi kokonaisuuksiin ja vasta sitten yksityiskohtiin. Kun ymmärtää, mitä kirjoissa oikeastaan tarkoitetaan, on helpompaa alkaa soveltamaan asioita. Lisäksi käsitteet tulee opetella ulkoa. Käsitteiden opettelu kannattaa tehdä sen jälkeen kun olet sisäistänyt kokonaisuudet.

5. Tee harjoituksia.

Harjoituksia kannattaa tehdä paljon. Pääsykokeessa osaamistasi testataan monivalintakysymyksillä, joten tilannettasi helpottaa jos monivalintakysymyksiin vastaaminen on sinulle rutiinia. Lisäksi taulukoiden ja indeksien lukemista ja tulkintaa kannattaa harjoitella etukäteen. Myös edellisvuosien pääsykokeet kannattaa tehdä, jotta vastaustekniikkasi harjaantuu.author-blog-create-creative-267569

6. Nuku riittävästi.

Aivot käyttävät unta tärkeäksi katsomansa informaation kertaamiseen ja vahvistamiseen. Se tapahtuu hippokampuksessa, johon päivän aikana sisään tullutta tietosaalista kootaan välivarastoon. Unen aikana informaatio siirtyy aivokuorelle pysyvään muistiin. Unen aikana uusi aines myös yhdistyy muistissa jo olevaan tietoon, jolloin asiat ”loksahtavat paikalleen”. Opiskelija, joka on nukkunut, osaa seuraavana päivänä paljon paremmin opiskellut asiat, kuin opiskelija, joka ei ole nukkunut kunnolla. Jos siis haluat etumatkaa muihin hakijoihin, huolehdit kunnollisesta ja riittävän pitkästä unesta.

7. Pidä huolta hyvinvoinnistasi.

Päääsykokeiden vuoksi ei pidä unohtaa kokonaan muuta elämää. Urheile sopivasti, syö hyvin ja vietä aikaa ystävien ja perheen kanssa. Kun olet aloittanut lukemisen ajoissa, sinulla on aikaa kaikkeen tähän. Elämän ollessa tasapainossa saadaan aikaa paras mahdollinen lopputulos.

8. Usko itseesi.

Asenteella on väliä. Usko itseesi ja mahdollisuuksiisi koko luku urakan ajan. Välillä tulee vaikeita hetkiä, silloin on tärkeää, että kohtaat haasteet ja taistelet tiesi kivikon läpi.

 

Kaipaatko lisää harjoituksia?

Olemme koonneet Moodle -alustalle edullisen, mutta kattavan paketin harjoitustehtäviä ja -kokeita. Valitse itsellesi sopiva paketti ja loista virallisessa pääsykokeessa.