Hakijalle

book, reading, read

8 vinkkiä pääsykokeisiin valmistautuvalle

Voit opiskella vaikka 1000 tuntia ja lukea yötä päivää, mutta se ei tarkoita, että opiskelupaikka on sinun. Klikkaa alta ja lue vinkit, joiden avulla maksimoit mahdollisuutesi onnistua pääsykokeessa.

Lukusuosituksemme sinulle

gladiator, warrior, gear

HISTORIA

Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa

Pääsykokeissa testataan lukion historian ensimmäisen kurssin osaamista. Suosittelemme lukemaan Sanomapron Historia ajassa 1 ja Otavan Forum 1.

sunset, businessmen, team

YHTEISKUNTAOPPI

Taloustieto

Pääsykoealueeseen kuuluu lukion yhteiskuntaopin toinen kurssi. Kirjoiksi kannattaa valita Sanomapron Jokaisen talous sekä Otavan Forum 2. Pääsykokeissa testataan myös hakijan kykyä tulkita erilaisia tilastoja ja indikaattoreita. Tätä ei kuitenkaan opi suoraan oppikirjasta, vaan tietoa kannattaa hakea muista lähteistä. Premium tehtäväpakettiin sisältyy vinkit eri lähteiden käyttöön opiskelussa.

mathematics, maths, computer

MATEMATIIKKA

Tilastot ja todennäköisyys

Pääsykoeissa tulee hallita myös tilastot ja todennäköisyyksien laskeminen, Virallisen ohjeistuksen mukaan pääsykokeisiin riittää lukion lyhyen matikan viides kurssi tai lukion pitkän matikan kymmenes kurssi. Edellisten vuosien kokeissa on kuitenkin ollut tehtäviä, joiden ratkaisut löytyvät ainoastaan pitkän matikan kirjoista. Suosittelemme siis hankkimaan Sanomapron tekijän sekä pitkänä että lyhyenä.